Hovedseksjon

Granskuddsirup

granskudd

I uke 22 laget vi granskuddsirup i Oasen. Vi plukket
granskudd i skoleskogen, vasket dem, og la dem i en kjele. Deretter helte vi
vann over granskuddene slik at alle skuddene var under vann. Granskuddene kokte
i 25 minutter, og vannet fikk en lysegrønn farge. Vi silte av granskuddene, og
tilsatte sukker i forholdet 2 deler sukker / 3 deler granskuddkraft. Dette
kokte i en time. I løpet av kokingen skiftet fargen til rosa, og blandingen
tyknet noe. Etter en time helte vi sirupen på glass. Da den var avkjølt, var
den tykk, og hadde en oransje farge. Alle elevene på 5. trinn fikk smake på
granskuddsirupen fredag. Det var veldig søtt og godt! Granskuddsirup smaker
kjempegodt på iskrem og på pannekaker.