Skolen og nærområdet

jenter som husker

Den staselige skolebygningen fra 1923 har karakteristisk historisk preg, og den er sentral både miljømessig og visuelt i området.

Skolegården og "skogen"

Skolen har et flott og variert uteområde med kupert skog, lekeapparater og ballbane. Perfekt for lek og aktivitet!

Ljanselva

Ljanselva kommer fra Lutvann. Den renner gjennom Liadalen, og er et viktig element i Ljans nærmiljø.

En turvei følger elva nedover, forbi det gamle kuttverket, slalåmbakken og ned mot Hallagerbanen og fisketrappene før elva stuper ned i tunnelen som fører den ut i havet ved Fiskevollbukta. Her finner vi fossefall, spennende "deltaområder" og fredelige idyller. Skolens lavvo ligger "en liten bakke opp" fra elva.

Les mer om Ljanselva.

Lavvoen

Skolens har en lavvo som kan brukes av skolens elever. Den ligger en 10 minutters gange fra skolen, rett over Ljanselva, ikke langt fra hundejordet. Her er det fine forhold for lek og læring.

Sjøen

Det er ikke langt til sjøen fra skolen. Vi har Hvervenbukta og Katten i gangavstand til skolen, og det gir eleven på Ljan skole flotte muligheter til å studere livet i fjæra på nært hold.

Skøytebanen

På skredderjordet er det skøytebane om vinteren, til glede for store og små, både i skoletid og fritid.

Slalåmbakken

Vi er så heldige at vi har en slalåmbakke i nærheten. Den er et populært sted om vinteren. Bakken driftes av Ljan IF.

Kort om skolen

Bygget i 1923